Pe ce (mai) aruncă banii MInisterul pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni este unul dintre campionii bugetului de la începutul acestui an, fiind printre ministerele care au primit cele mai mari creșteri ale alocațiilor bugetare. Haideți să vedem cum sunt cheltuiți banii publici în interesul diasporei:

Dintr-un articol postat pe site-ul ministerului (www.mprp.gov.ro) aflăm faptul că secretarul de stat Lilla Debelka – în același timp și președintele PSD Diaspora – a efectuat în perioada 28 Septembrie – 1 Octombrie, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, unde s-a întâlnit cu membrii comunității românești din California și a luat parte la o serie de manifestări organizate de aceștia.

Din articol mai aflăm și că evenimentul (adică vizita în SUA a Lillei Debelka) a fost marcat și de prezența unor personalități precum: Excelența Sa Consulul General al României la Los Angeles, domnul Cosmin Dumitrescu, Consulul Onorific român la Sacramento, domnul Victor Alin Alistar, consilierul local din cadrul primăriei din Rosseville, Sacramento, Scott Alvord, președinta Asociației “Centrul Comunității Române”, Abigail Budak.

În articol mai ne sunt prezentate și cîteva fotografii cu mulți români veseli, dar în același timp protocolari, îmbrăcați în costume tradiționale. Superb! Mai că îți vine să crezi teoriiile care circulă pe net conform cărora dacii ar fi descoperit america!

De asemenea, se mai arată că doamna secretar de stat a mai avut întâlniri și cu reprezentanți ai clerului pentru că, nu-i așa, ce s-ar fi făcut pesediștii, în prag de referendum homofob, fără biserică?

În încheiere, autrorii articolului ne  precizează că demnitarul a primit o distincție din partea primarului din Anaheim, Tom Tait, prin reprezentantul Primăriei, consilierul James Vanderbilt. Cu tot respectul pentru solemnitatea momentului, nu putem remarca faptul că primarul orașului californian a ales să nu ofere personal aceasă distincție Lillăi Debelka (!!!) Probabil că veți spune că există o explicație obiectivă. Ei bine, nu prea există. Deoarece  atunci când în orașul tău vine un oficial guvernamental străin, tu ca primar (chiar și amrican) nu ai voie să nu participi la evenimente.

Dar de ce acest articol? Și de ce acest titlu?

Simplu! Deoarce, la poșta redacției am primit această fotografie neoficială din vizita oficială a secretarului de stat în California:

oare micii erau tot din bani publci?

Intrigați de situație, am efectuat o scurtă căutare în online și iată ce am mai găsit:

chiar dacă pare făcută în studio, fotografia a apărut pe contul Debelkăi de pe o rețea de socializare 🙂 Henț!

Acest articol este modul nostru de a atrage atenția demnitarilor statului român ca atunci când mai își planifică mini-vacanțe plătite de noi, cei mulți, să fie mai discreți și să își înghită nevoia de a epata. Sau, și mai bine, să renunțe la vacanțele pe banii noștrii și să le plătească cu banii lor!

Îndrăznește să crezi că-ți poți plăti și singur o vacanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.