„Cahill a fost aproape să o părăsească pe Halep din cauza comportamentului ei”

În ciuda înfrângerii din finala Australian Open, ESPN a găsit o serie de argumente în favoarea Simonei. Anul trecut, Cahill a fost la un pas să o părăsească pe Halep, notează sursa citată, însă sportiva noastră a înţeles foarte bine mesajul şi şi-a schimbat total atitudinea.

A pierdut finala, dar totul merge perfect în lumea Simonei Halep“, notează sursa citată, una cu informaţii excelente, în condiţiile în care australianul comentează partide de tenis la acest post.

Ziarişitii americani discută despre elementele care ar trebui să facă din constănţeancă o învingătoare în turneele de Grand Slam şi de metamorfoza ei după ce Cahill a fost aproape să rupă contractul cu ea.

În multe privinţe, înfrângerea Simonei din finala de la Australian Open are multe lucruri bune. Atitudinea avută de Halep după înfrângere a arătat cât de mult s-a schimbat în ultimul an. Întotdeauna o luptătoare pe teren, Halep a muncit din greu şi la atitudine. A eliminat orice negativitate din joc şi a înlăturat frustrarea şi nervii din joc. În urmă cu un an, Darren Cahill aproape că a vrut să se despartă de Simona ca urmare a comportamentului ei. Acum, Halep e pozitivă în tot ceea ce face pe teren şi agresivitatea din joc pune permanent presiune pe adversarele ei“, notează ESPN.

Episodul invocat e probabil cel din timpul meciului cu Johanna Konta, din sferturile de finală de la Miami. Iniţial, românca l-a atacat pe antrenor, căruia i-a reproşat de pe teren faptul că o descurajează prin limbajul trupului.

Atunci când greşesc, nu mai da din cap!“, a fost mesajul Simonei pentru Darren.

După ce a pierdut dramatic tie-break-ul setului al doilea, Simona a apelat la tehnicianul său, iar discuţia a fost departe de a fi amicală. Concret, Halep i-a reproşat din nou că este mult prea relaxat şi încearcă să îi transmită o stare de calm, deşi ea în interior e un vulcan. Un tip extrem de calm, australianul s-a supărat destul de tare că marea noastră campioană se autosabotează.

Ce ceri? Fii clară, ce anume ceri, ce anume vrei? Poţi să te critici singură, eu nu o să fac asta. Nu mă cert cu tine pe tema asta! Vorbeşte cu tine, pentru că numai tu poţi răspunde la aceste întrebări, nu eu“, a spus Cahill.

Ulterior, Halep a recunoscut public că a greşit şi de atunci a existat un “declick” în jocul şi atitudinea sa. A devenit mult mai pozitivă şi a lăsat frustrările deoparte, înţelegând că acestea nu fac altceva decât să îi afecteze enorm moralul şi, în consecinţă, jocul. La aproape un an distanţă, avem în faţă o nouă Simona, care şi-a redescoperit serenitatea în joc şi care se comportă ca o mare campioană din toate punctele de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.